• Madhus, kurser og events i Halkær !       

    Halkær Kro er et nordjysk samlingssted for musik, mad, kurser og events - for glade amatører og dedikerede professionelle

    Året rundt tilbyder vi kurser inden for madlavning, yoga og dans mv. Vi samarbejder bl.a. med FOKUS Folkeoplysning og private kursusarrangører. Følg med på hjemmesiden eller tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du altid opdateret på alle Halkær Kros arrangementer.

    ---------------

    Halkær

    Halkær Kro ligger midt i et smørhul af Limfjordsnatur og økologiske landmænd. - Midt i Aalborg Fjordland !

    Det bruger vi til at udvikle en vifte af praksisbaserede madkurser og madevents, med udgangspunkt i Halkær, sammen med eller hos lokale økologiske landmænd.

    Amatører og professionelle i alle aldersgrupper kan komme og blive inspireret i det økologiske spisekammer i Halkær.

    Udgangspunktet er lokale økologiske råvarer af det bedste årstiden har at byde på.

    VI HÅNDSYER GERNE ET ARRANGEMENT HELT EFTER DINE/JERES ØNSKER

    Eksempler på undervisning, kurser og temadage:

    Kreative Salater - med råstof fra Halkær Landsbyfælled

    Årstidens øko-grønsager er udgangspunkt for en spændende og inspirerende dag i krokøkkenet
    Med udgangspunkt i hvad der er til rådighed  – i Brugsens grønsagsdisk, i egen have eller på Halkær Landbyfælled, skal vi have lavet dejlige og flotte salater. Vi skal snakke farve- og smagssammensætninger og lave forskellige dressinger. – og vi skal smage.

    Lær at lave Ost
    At lave ost kan du sagtens gøre derhjemme i dit eget køkken. Kender du de forholdsvis få grundregler og teknikker kan du fremstille alle ostetyper fra friskost til gule faste oste som Havarti eller Danbo samt brie og roquefort. På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen lille osteproduktion. Og man får ost med hjem. Prisen er inkl. frokost, råvarer og kursusmateriale. 

    Udvikling af nye smørvarianter - for Økolandmænd og Mejerister
    Ikke siden Andelsbevægelsen startede er der udviklet egns- eller gårdspecifikke smørvarianter. Men mælk er jo ikke bare mælk. Og derfor behøver smør ikke bare være smør.
    Hvilke køer er der i besætningen, SDM, RDM, Jersey - eller noget helt andet. Og hvad lever køerne af - kraftfoder, ensilage eller hø ??
    Alle disse ting har stor indflydelse på mælken, og kan derfor også give muligheder for at lave forskelligt smør
    Denne dag nørder vi igennem - og hvem ved - måske udvikler vi en ny GÅRDSMØR

    Økologi i Undervisningen
    - Vi specialsyer undervisningstilbud om økologisk madlavning og landbrug i teori og praksis. Til fagskoler, folkeskoler eller gymnasier. Gerne med udgangspunkt i udendørs madlavning hos landmanden. Vi kan også tage udgangspunkt i køkkenet på Halkær Kro. 
    - eller vi kommer på din skole.

    KONTAKT
    Peter Søndergaard
    2347 6038
    peterhalkaer@gmail.com

     


     

     

  • Nyhedsbrev
    Få nyheder om koncerter
    og arrangementer m.m..
    * Krævet felt