Grønsager i Køkkenhaven - høst, opbevaring og kompost
09.30 - 15.30
Den sidste tid har holdt mange af os hjemme. Det har givet os rig mulighed for at gå i lag med haven. Måske kribler det også i dig efter at få mere viden om, hvordan du får det bedste, mest bæredygtige resultat med dine grøntsager? FOKUS og Halkær Kro og Kulturhus tilbyder sammen et kursus i biodynamisk grøntsagsdyrkning - høst, opbevaring og god kompost.
Vi vil gennemgå kompostering, høst og opbevaring, efterafgrøder, grøngødning, ukrdtsregulering og jordbearbejdning, dyrkning i drivhus, brug af Maria Thun's såkalender og meget mere. Kurset vil på en praktisk og simpel måde give en indføring i den biodynamiske metode og baggrund med fokus på efterårets arbejde.
Underviser: Birthe Holt – Gartner i Levefællesskabet Hertha - Læs om Hertha på www.hertha.dk
Der kan købes biodynamiske kompostpræparater af høj kvalitet
Prisen på 300 kr. er inkl. Kaffe og te undervejs, og suppe med brød til
Medbring udetøj efter vejret – vi skal en tur på Halkær Landsbyfælled undervejs
Birthe Holt er gartner på Hertha Levefællesskab i Herskind mellem Århus og Silkeborg. Hun dyrker alle mulige grøntsager til de ca. 200 beboere i øko-landsbyen Hertha. Nogle af dem er udviklingshæmmede, og de er med i arbejdet i Herthas gartneri, landbrug, mejeri og bageri nogle timer om dagen. Birthe Holt gør meget ud af at opbygge jordens frugtbarhed med biodynamiske præparater, kompost, efterafgrøder og skånsomme metoder. Hun har mange års erfaring med at dyrke fantastiske grønsager, også fra mange andre steder på kloden.
Kurset er lavet i samarbejde med FOKUS Aalborg
Halkær Kro og Covid 19
Vi følger de anvisninger der kommer fra myndighederne. Der er naturligvis gjort grundigt rent på diverse overflader, der er håndsprit tilgængeligt, og f.eks. med 1 meters mellemrum mellem siddende gæster, og med minimum 2 meters mellemrum mellem musikere og de nærmeste publikummer. Afstandskravene er også gældende i forbindelse med spisning. Alt i alt gør det at vi har ca. halv kapacitet af det normale.
TILFØJELSE:
Da Halkær Kro er en restaurant med efterfølgende kulturel musikalsk arrangement, kan koncertmenuen tilbydes til op til 50 personer og koncerten med siddende publikum op til 500. Det vil sige, at ovenstående er uændret, også efter de nyeste begrænsninger.
DOG skal alle inde på kroen bære mundbind, når de ikke sidder ned ved bordet i restauranten og på stol i koncertsalen.
Ved ankomst til kroen vil alle blive mindet om dette og alle skal selv have mundbind med.
Musik- og krobestyrelsen.
![]() |
Nedenstående er nu lagt i kurven11. oktober 2020 kl. 9:30Grønsager i Køkkenhaven - høst, opbevaring og kompost09.30 - 15.30
Den sidste tid har holdt mange af os hjemme. Det har givet os rig mulighed for at gå i lag med haven. Måske kribler det også i dig efter at få mere viden om, hvordan du får det bedste, mest bæredygtige resultat med dine grøntsager? FOKUS og Halkær Kro og Kulturhus tilbyder sammen et kursus i biodynamisk grøntsagsdyrkning - høst, opbevaring og god kompost.
Underviser: Birthe Holt – Gartner i Levefællesskabet Hertha - Læs om Hertha på www.hertha.dk
Der kan købes biodynamiske kompostpræparater af høj kvalitet
Prisen på 300 kr. er inkl. Kaffe og te undervejs, og suppe med brød til
Medbring udetøj efter vejret – vi skal en tur på Halkær Landsbyfælled undervejs
Birthe Holt er gartner på Hertha Levefællesskab i Herskind mellem Århus og Silkeborg. Hun dyrker alle mulige grøntsager til de ca. 200 beboere i øko-landsbyen Hertha. Nogle af dem er udviklingshæmmede, og de er med i arbejdet i Herthas gartneri, landbrug, mejeri og bageri nogle timer om dagen. Birthe Holt gør meget ud af at opbygge jordens frugtbarhed med biodynamiske præparater, kompost, efterafgrøder og skånsomme metoder. Hun har mange års erfaring med at dyrke fantastiske grønsager, også fra mange andre steder på kloden.
Kurset er lavet i samarbejde med FOKUS Aalborg
|