22. april 2017 kl. 9:00

 

Bliv inspireret til at lave din egen ost
 

Tidspunkt: Lørdag den 22. april 09.00 til 15.30

Underviser: Sten Holmgaard Sørensen. Mejeriingeniør og mangeårig underviser på Kold College, Odense (hvor mejerister og ostemagere uddannes).


At fremstille ost på gårdene og i husholdningerne har været ganske almindeligt bare en til to generationer tilbage. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er flere og flere begyndt at fremstille ost derhjemme.
Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med forholdsvis enkle teknikker kan man fremstille forskellige typer af ost som mozzarella, skimmelost og friskost.
På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion. Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med håndfremstilling af ost.

Prisen er Inkl. frokost, råvarer og kursusmateriale og det koster 800 kr.
 
Dagens program

  • Under velkomsten og indtagelse af kaffe/boller med ost gives en kort introduktion til osten oprindelse, historie og de forskellige ostetyper. Ligeledes kommer der en økologisk landmand og fortæller om mælken, når den kommer direkte fra koen.
  • Grundprincipperne i ostefremstilling og lagring, herunder kort introduktion til de øvrige oste typer
  • Der sættes ost i gang og arbejdes med tre typer af ost          
  • Frokost med ostesmagning          
  • Der arbejdes videre med ostene         
  • Ostene klargøres til lagring og videre forarbejdning – og tages med hjem.

 
 Tilmelding: Klik her for at tilmelde dig
 

Medlemskab af Musikforeningen
Nedenstående er nu lagt i kurven




22. april 2017 kl. 9:00

 

Bliv inspireret til at lave din egen ost
 

Tidspunkt: Lørdag den 22. april 09.00 til 15.30

Underviser: Sten Holmgaard Sørensen. Mejeriingeniør og mangeårig underviser på Kold College, Odense (hvor mejerister og ostemagere uddannes).


At fremstille ost på gårdene og i husholdningerne har været ganske almindeligt bare en til to generationer tilbage. I takt med den stigende interesse for mad, råvarer og egenproduktion er flere og flere begyndt at fremstille ost derhjemme.
Håndfremstilling af ost er lettere end man skulle tro, og med forholdsvis enkle teknikker kan man fremstille forskellige typer af ost som mozzarella, skimmelost og friskost.
På dette kursus lærer du teknikker til at fremstille forskellige oste, og du får gode råd til at starte din egen osteproduktion. Kurset er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med håndfremstilling af ost.

Prisen er Inkl. frokost, råvarer og kursusmateriale og det koster 800 kr.
 
Dagens program

  • Under velkomsten og indtagelse af kaffe/boller med ost gives en kort introduktion til osten oprindelse, historie og de forskellige ostetyper. Ligeledes kommer der en økologisk landmand og fortæller om mælken, når den kommer direkte fra koen.
  • Grundprincipperne i ostefremstilling og lagring, herunder kort introduktion til de øvrige oste typer
  • Der sættes ost i gang og arbejdes med tre typer af ost          
  • Frokost med ostesmagning          
  • Der arbejdes videre med ostene         
  • Ostene klargøres til lagring og videre forarbejdning – og tages med hjem.

 
 Tilmelding: Klik her for at tilmelde dig
 



  • Nyhedsbrev
    Få nyheder om koncerter
    og arrangementer m.m..
    * Krævet felt